Απαγορεύεται η σκέψη!

Πέμπτη 19 Μάρτη. Η ασταμάτητη μηχανή έχει ελάχιστες, περιθωριακές δυνατότητες – προφανές! Αναλογεί στον καθένα και στην καθεμιά από εσάς να κάνει το καλύτερο για την διάσωση της κριτικής αντίληψης της πραγματικότητας! Δεν είμαστε πολλοί / πολλές. Ας γίνουμε σκληροί και πεισματάρηδες τόσο όσο απαιτεί ο καιρός.

Αξιοποιείστε αυτά τα νούμερα, και οπωσδήποτε την αλήθεια για όσους γίνονται καλά ή/και αρρωσταίνουν τόσο ήπια. Γράψτε τα με τα δικά σας λόγια, καταπώς μπορείτε. Τραγουδείστε τα , χορέψτε τα, ζωγραφίστε τα… Αλλά διαδώστε τα, σε φίλους, γνωστούς ή και αγνώστους!!! Προφορικά, γραπτά, με video, με ταχυδρομικά περιστέρια, ηλεκτρονικά, σε χαρτί – με ό,τι μπορείτε. Αφιερώστε τον χρόνο που χρειάζεται όχι απλά για να ξεφοβηθείτε ατομικά ή παρεΐστικα, αλλά για να ξεφοβήσετε κι άλλους, όσο το δυνατόν περισσότερους / περισσότερες! Το να έρθουν τα μυαλά στη θέση τους, σε σχέση μ’ όλην αυτήν την (όσο περνάει ο καιρός) όλο και πιο προβοκατόρικη εκστρατεία, είναι ζωτικής σημασίας! Όχι μόνο για τις φανερές πλευρές του covid 19 φόβου. Αλλά και για να κατανοηθούν, το συντομότερο δυνατόν, οι κρατικοί / καπιταλιστικοί μετασχηματισμοί που επιταχύνονται επ’ ευκαιρία.

Παρότι το «να κάνουμε κάτι» βρυκολακιάζει (χωρίς αρχή, μέση και τέλος, και χωρίς μπούσουλα) σε τέτοιες περιπτώσεις (οδηγώντας σε φαντασιώσεις αδιέξοδων ακτιβισμών) το πιο σημαντικό «κάτι» που πρέπει να κάνουμε τώρα (θα έπρεπε να το έχουμε ξεκινήσει προ πολλού…) είναι να αντιπαρατεθούμε συστηματικά και αδιαπραγμάτευτα στις ιδεολογικές προϋποθέσεις και στα πληροφοριακά στηρίγματα αυτής της σαρωτικής (στον «πρώτο κόσμο») εκστρατείας. Δεν την χρειαζόμαστε αυτήν την αντιπαράθεση μόνο σε σχέση με τον covid 19! Δεν θα τελειώσει όταν θα έχουν διαλυθεί τα νεύρα και τα ηρεμιστικά θα παραγγέλνονται πόρτα πόρτα… (Αυτή η άθλια προσταγή «κάτσε στο σπίτι σας» θα προκαλέσει μαζικές καταρρεύσεις· θα προκαλέσει και εγκλήματα!) Την χρειαζόμαστε – θα την χρειαστούμε – την αντιπαράθεση, την σύγκρουση, σε πολύ περισσότερα ζητήματα και σε πολύ περισσότερα πεδία της ζωής τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

Σ’ όποιον θεό, δαίμονα ή άνθρωπο κι αν πιστεύετε: βγείτε απ’ την παγίδα με ενεργητικό, δραστήριο, περήφανο τρόπο. Βοηθώντας κι άλλους να βγουν απ’ αυτήν…

First we take back our mind! Then…

Comments are closed.