Ελλαδιστάν

Κυριακή 11 Μάρτη. Το πρόβλημα με την μαζική ελληνική παράνοια δεν χρειάζεται καμία τουρκία για να αναδειχθεί. Φτάνουν και περισσεύουν τα 8 χρόνια διαχείρισης της κρίσης. Πρόκειται για ένα μοναδικό παγκόσμια φαινόμενο, όπου ένα καπιταλιστικό κράτος ουσιαστικά χρεωκοπεί (την άνοιξη του 2010), και έκτοτε οι ιθαγενείς υποστηρίζουν με φανατισμό ότι “δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα”, ότι “όλα πήγαιναν μια χαρά”, και ότι τα προβλήματα τα δημιούργησαν κάτι αχώνευτοι “εταίροι” της ευρωζώνης, που αναγκάστηκαν να κάνουν πολιτικό δανεισμό (δηλαδή: με αυστηρούς όρους) στο χρεωκοπημένο κρατίδιο – για παραπάνω από έναν λόγους.

Το γεγονός ότι οι έλληνες ανακάλυψαν “εχθρούς” βολικούς για τον εθνικισμό τους, δεν προσδιορίστηκε από καμία Άγκυρα. Το όνομα “Βερολίνο” και “Βρυξέλες” είχαν οι οχτροί, και δείχνονταν με όλη την ιερή λύσσα που τους αρμόζει. Έτσι, όλοι όσοι δήλωναν ορκισμένοι και αδιάλλακτοι εχθροί του “νεοφιλευθερισμού” και της “ευρωπαϊκής νομενκλατούρας” συνέβαλαν με όση δύναμη είχαν (και είχαν αρκετή!) ώστε να επιτευχθεί το εξής μοναδικό και παγκόσμια αξιοσημείωτο έως πρωτοφανές: τα μόνα “μέτρα” που πάρθηκαν και εφαρμόστηκαν στη α λα ελληνικά “διαχείριση της κρίσης” όχι απλά μέχρι κεραίας αλλά δέκα φορές τόσο, ήταν εκείνα που αφορούσαν την άγρια υποτίμηση της εργασίας και της αξιοπρέπειας της τάξης μας· εξυπηρετούσαν δηλαδή τα συμφέροντα των ντόπιων αφεντικών κάθε μεγέθους!

Θα τολμούσε κανείς να παρατηρήσει: τέτοια διαύγεια στον εντοπισμό του εχθρού και τέτοια ακρίβεια στην αντιμετώπισή του, απ’ την εποχή του Γουλιέλμου Τέλλου είχαμε να δούμε!!! Μ’ αυτήν την εντελώς απαραίτητη σημαντική διευκρίνιση: ενώ οι πανέλληνες μικροαστοί έδειχναν προς τη μια μεριά (τους τρισκατάρατους δανειστές) σημάδευαν και “καθάριζαν” προς την ακριβώς αντίθετη! Το γεγονός ότι σ’ αυτό το κόλπο έπαιξε, ενεργητικό ή παθητικό ρόλο δεν έχει σημασία, και μεγάλο μέρος της ίδιας μας της εντόπιας τάξης, έχει όνομα· καθόλου κολακευτικό: μικροαστισμός… Σκοτώνει, και δεν πληρώνει…

Φαίνεται πως τώρα το μαζικό, συλλογικό εθνικό ασυνείδητο (παρακαλούνται οι φροϋδιστές να μιλήσουν!…) μπροστά στον κίνδυνο να ξεμείνει από εχθρούς – καθότι όπου νάναι ξεφορτωνόμαστε τους τρισκατάρατους, λέμε τώρα… – και να στρέψει την παρανοϊκή βουλιμία του στις ίδιες του τις σάρκες, ξαναθυμάται τους “πατροπαράδοτους”, τους “προαιώνιους” τέτοιους. Μπορεί να είναι φάρσα της ιστορίας (αν και, σας διαβεβαιώνουμε, η Ιστορία δεν έχει καμία όρεξη να ασχολείται με το ελλαδιστάν) αλλά αφού οι ντόπιες αγέλες του μικροαστισμού βρίσκουν ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αναστήσουν την “εποχή της αφθονίας” των ‘90s, ανασταίνουν απ’ την ίδια δεκαετία το άλλο της μισό, την ψυχωτική αυταρέσκεια των «εθνικών απειλών»: απ’ την μακεδονία και απ’ την τουρκία.

Κάπου ο Μαρξ έγραψε ότι η επανάληψη της ιστορίας την πρώτη φορά γίνεται σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα. Οι ελληνες βιάζονται, οπότε προσπαθούν να ζήσουν δύο σε ένα: μια φαρσοτραγωδία… Σίγουροι ότι δεν τους παίρνει μάτι κανένας Μαρξ…

(φωτογραφία πάνω: Η τελευταία φάση της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής ελληνικής ιστορίας εν τω γεννάσθαι: «αγανακτισμένοι»... Jam καταμεσής στη φαιορόζ συνύπαρξη, 2011, τότε που ήταν “αίσθημα”, πριν γίνει “γάμος”… Και επειδή, είμαστε σίγουροι, θα βιαστείτε: δεν ξεμπερδεύετε με σχόλια του είδους «α, τους μαλάκες» ή «α, τους πουλημένους»… Η εντιμότητα μιας βαθιάς και ανελέητης αυτοκριτικής δεν θα έβλαπτε – αλλά είναι ανθελληνική! Το ξέρουμε.

«Ο αγώνας συνεχίζεται» – πιο βολικό, ε;….

φωτογραφία κάτω: Κοίτα να δεις με τι γεμίσαμε το κέντρο της πόλης τον Ιούνη του 2011! Κοίτα να δεις αναίδεια που την είχαμε (και την έχουμε)!!! Κόντρα σε διάφορους αετονύχηδες της “απελευθέρωσης της τάξης μας” που ψάρευαν στον βούρκο του μικροαστισμού, κόντρα στο “μα γιατί δεν πάτε κι εσείς; τόσο κόσμο έχει!”, κόντρα στους εκβιασμούς της συγκινησιακής πανούκλας… Ε, ρε εχθρούς που κάναμε και τότε!!…)

Comments are closed.