Ο παράγοντας χρόνος…

Δευτέρα 10 Απρίλη. Αποφεύγουμε, όσο μπορούμε, να σχολιάζουμε τα «διαπραγματευτικά κατορθώματα» της φαιορόζ κυβέρνησης (με τους πάνκακους δανειστές) για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή την γενική άποψη / γνώμη μας την έχουμε παρουσιάσει ήδη, και δεν έχει γίνει κάτι που να επιβάλλει την επανεξέτασή της. Και δεύτερον, επειδή ο δημαγωγικός βομβαρδισμός εκ μέρους των καθεστωτικών είναι σαν την βλακεία: ανελέητος.

Για παράδειγμα «τα τελευταία». Οι φαιορόζ έχουν φτάσει να πανηγυρίζουν «για την επιτροφή της τρόικας» (!!) ενώ αυτή ΘΑ έρθει… Κάποια στιγμή… Ίσως σε καμιά 10αριά μέρες… Πανηγυρίζουν επίσης για κάποια υποτιθέμενη «συμφωνία», σα να «ξημερώνουν νέοι καιροί». Ενώ αυτό που έχει γίνει ως τώρα είναι μια γενική συμφωνία σε ορισμένα απ’ τα θέματα της θρυλικής «β αξιολόγησης», στο format του “Brussels group” (έλληνες υπουργοί απ’ τη μια και τεχνοκράτες των δανειστών απ’ την άλλη), την οποία (συμφωνία) οι υπ.οικ. της ευρωζώνης έκαναν την μεγάλη χάρη στην Αθήνα να της επιτρέψουν να την πουλήσει σαν «απόφαση του eurogroup”… Την στιγμή που α) η συμφωνία είχε γίνει πριν απ’ αυτό· β) το eurogroup της μάλτας ήταν «άτυπο», οπότε δεν μπορούσε να πάρει καμία απόφαση, για οτιδήποτε· γ) πρόκειται για μια γενική επανάληψη των δεσμεύσεων της Αθήνας απ’ το καλοκαίρι του ‘15· δ) με ένα χρόνο καθυστέρηση ήδη, και πολλά ακόμα «ανοικτά ζητήματα»…

Με μια μονότονη συνταγή «ενέσεων αισιοδοξίας», βασικό στοιχείο του επαρχιώτικου τακτικισμού της, η φαιορόζ κυβέρνηση πουλάει μια εορταστική αύρα του είδους «άντε, ξεμπερδέψαμε». Τίποτα δεν έχει ξεμπερδευτεί!!!

Και ο καιρός περνάει…

Comments are closed.