Υγιεινομικά μανιτάρια

Κυριακή 27 Σεπτέμβρη. Θυμάστε τότε που οι ανήλικοι είχαν χαρακτηριστεί «υγιεινομικές βόμβες»; Θυμάστε τότε που (κατά τους λακέδες των φαρμακοβιομηχανιών και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους) είχαν «μεγάλη εκρηκτική γόμωση» («μεγάλο ιικό φορτίο» δηλαδή) μέσα στην αθώα και υγιή συσκευασία τους και θα σκότωναν όποιον ηλικιωμένο έβρισκαν σε απόσταση δύο ή τεσσάρων μέτρων;

Θυμάστε μετά που έπαψαν να είναι «υγιειονομικές βόμβες»; Επειδή αποδείχθηκε (είπαν) ότι τελικά οι ανήλικοι δεν είναι παραγεμισμένοι με covid-19, και σε κάθε περίπτωση δεν τον μεταδίδουν και τόσο εύκολα;

Ε, τώρα έχουν κηρυχτεί ξανά σούπερ επικίνδυνοι! Όχι απλές «βόμβες» – «υγιεινομικές πυρηνικές κεφαλές»!! Και οι ανά κράτος αρχές «ύφεσης και αφοπλισμού» έχουν αναλάβει μια τερατώδη δράση εναντίον τους, παίζοντας τα ρέστα τους πάνω στις υγιεινιστικές φοβίες των μεγάλων (συνυπολογιζόμενων των εκπαιδευτικών, που δεν καταλαβαίνουν ότι προσυγράφουν το τέλος του εκπαιδευτικού συστήματος όπου δουλεύουν…) μέχρι να εμφανιστούν τα σωτήρια εμβόλια.

Ο ελληνικός «εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας», ακολουθώντας το διεθνές manual που προβλέπει την γρήγορη και βίαιη αναδιάρθρωση των δύο ιστορικών πυλώνων του φορντικού «κράτους πρόνοιας» (της δημόσιας εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας· οι άλλοι δύο, τα συνταξιοδοτικά συστήματα και οι εργατικές νομοθεσίες έχουν μπει ήδη στις κρεατομηχανές) έδειξε πόσο εύκολο και απλό είναι να ανάψει το φυτίλι μιας σχεδιασμένης κατάρρευσης που θα μπορεί να πουληθεί όπως όλα τα υπόλοιπα, εδώ και μήνες, δηλαδή σαν «προστασία της δημόσιας υγείας».

Τι ανακοίνωσε ο ε.ο.δ.υ. πριν καμμιά δεκαριά μέρες σαν αντι-covid πρωτόκολλο για τα σχολεία; Ότι το συνάχι, το απλό χειμωνιάτικο συνάχι, είναι ύποπτο covid-19, και ότι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται! Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο μηχανισμό, αρκεί οποιοσδήποτε μαθητής να εμφανίσει πυρετό πάνω από 37,5 («δέκατα» δηλαδή…), βήχα (και μύξες) για να χαρακτηριστεί ύποπτο κρούσμα covid-19!!! Σχολείο έχετε πάει, κι αν δεν θυμάστε ρωτείστε τους γονείς αν υπήρξε χρονιά που δεν αρπάξατε τουλάχιστον μια φορά (ο στατιστικός μέσος όρος είναι δύο φορές στους 8 – 9 μήνες) ένα συνάχι, έχοντας τα παραπάνω συμπτώματα…

Αυτή η απλή «οδηγία», που σκοπεύει να τινάξει στον αέρα την φετεινή χρονιά κατασκευάζοντας έναν εντελώς τεχνητό «μεγα-δυναμίτη» (για τον οποίο, φυσικά, θα φταίνε οι ανήλικοι!!!) έχει σοβαρές συνέπειες. Τις οποίες υπέδειξε η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου (η παθολόγος / λοιμωξιολόγος Ελένη Ιωαννίδου):

– Από την στιγμή που ένας μαθητής / μια μαθήτρια θεωρείται ύποπτος covid επειδή έβηξε, φταρνίστηκε ή έχει δέκατα, θα μπει σε απομόνωση στο σχολείο (με τους καθηγητές να ντύνονται σαν διαστημάνθρωποι, και να καλούνται τα συνεργεία απολύμανσης) και θα σταλεί πακέτο σπίτι του, όπου θα πρέπει να μείνει κρατούμενος / εσώκλειστος για δυο βδομάδες.

– Εννοείται πως αρχίζει η αλυσίδα των τεστ για το οικογενειακό του περιβάλλον…

– Κι αν του / της περάσει το συνάχι; Α χα!!! Το σύστημα δεν τα τρώει αυτά!!! Για να γυρίσει στο σχολείο θα πρέπει να κάνει PCR τεστ που να αποδειχθεί «καθαρός»! Είτε θα το κάνει σε ιδιώτη γιατρό (100άρα στο νερό) είτε θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο, όπου φυσικά θα βρίσκονται κι άλλοι ανήλικοι (για τον ίδιο λόγο), να στηθεί στην ουρά, κλπ κλπ.

– Εννοείται ότι αν ξανασυναχωθεί, ξανά τα ίδια…

– Κι αν συμβεί να έχουν 2 ή 3 παιδιά συνάχι ταυτοχρόνως, στην ίδια τάξη; Αρχίζουν τα λουκέτα…

Ποιός, λοιπόν, ανήλικος / η δεν θα περάσει φέτος ένα τουλάχιστον συνάχι, ειδικά αν ο χειμώνας είναι βαρύς; Μ’ αυτόν τον απλό τρόπο, ονομάζοντας το κρέας ψάρι, δηλαδή το συνάχι «υποψία covid», πετυχαίνονται δύο στόχοι με μια πετριά. Αφενός θα είναι μισοάδεια τα σχολεία και αφετέρου «θα επιβαρυνθεί επικίνδυνα το δημόσιο σύστημα υγείας» (ή θα ξεπαραδιαστούν οι οικογένειες στα χαμηλά, ειδικά αν έχουν δύο ή τρία παιδιά…). Πρακτικά δεν μπορούν καν να υπολογιστούν οι συνέπειες των «ψευδώς θετικών» τεστ PCR (συνηθισμένες) σε νεαρούς και νεαρές, καθώς θα τους στέλνει με το ζόρι ο ε.ο.δ.υ. και οι φόβοι εκπαιδευτικών και οικογενειών στο covidικρίωμα.

Κάποιοι θα παρατηρήσουν: έχουν παρανοήσει οι «ειδικοί» και δεν ξέρουν τι κάνουν. Ακόμα κι αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί, με μία όμως τεράστια διαφορά: δεν έχουν όλοι όσοι «παρανοούν» εξουσία πάνω σε άλλους. Οι παρανοϊκοί της εξουσίας εκδηλώνουν απλά την εξουσιαστική παράνοια· καθ’ οδόν προς τον παράδεισο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Παγιδευμένοι απ’ τη μια μεριά στην υγιεινιστική τρομοεκστρατεία και απ’ την άλλη σε μια συχνά τερατολογική απόρριψη (των μασκών…) μεγαλύτεροι και μικρότεροι δεν μπορούν να συλλάβουν την συνθετότητα (και τον κυνισμό) αυτής της ωμά βίαιης διαχείρισης…

(Να θυμήσουμε ότι η «υποψία» μιας οποιασδήποτε αρχής είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να λυθούν τα χέρια της. «Ύποπτος» τέλεσης του τάδε ή του δείνα εγκλήματος – συνεννοούμαστε…)

(φωτογραφίες: Πάνω η εντολή του αφεντικού. Κάτω, ένα απόσπασμα του θυμού της γιατρίνας απ’ το Ρέθυμνο)

Ανορθόδοξος (και ασύμμετρος) πόλεμος

Κυριακή 27 Σεπτέμβρη. Θα μπορούσε να είναι απλή σύμπτωση, ή μια απ’ αυτές τις πανουργίες της ιστορίας. Το γεγονός είναι όμως πολύ κραυγαλέο δυστυχώς για να το προσπεράσουμε. Δεν γίνεται τα αφεντικά να σηκώνουν συνέχεια το μεσαίο δάκτυλο των παχουλών χεριών τους και να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε!

«Δένοντας» ένα τμήμα του πληθυσμού, και μάλιστα στον αντίποδα των παραδεδεγμένα ευάλωτων (από την άποψη της υγείας τους) κοινωνικών ομάδων, «δένοντας» δηλαδή τους μαθητές και τις μαθήτριες σ’ έναν ιστό κατάλληλα πλεγμένης κινδυνολογίας, τα δυτικά κράτη και τα αφεντικά του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος κερδίζουν ένα καλό οκτάμηνο / εννιάμηνο. Ένα ικανό διάστημα τρομοεκστρατείας, ως τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

«Κανονικά», σύμφωνα με τις διακηρύξεις και τις υποσχέσεις, τα σωτήρια εμβόλια θα έπρεπε να είναι με εκατομμύρια βελόνες έτοιμες τον ερχόμενο Νοέμβριο, Δεκέμβριο· το αργότερο στις αρχές Γενάρη. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν επιπλοκές και θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Τα κόκκινα μαντήλια διαπιστώνουν ότι η ε.ε. ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια γιγάντια εκστρατεία “πειθούς” υπέρ των εμβολίων γενετικής μηχανικής (είναι πολλά τα λεφτά!), μια εκστρατεία με ψέμματα και απειλές, μήπως και κατασταλεί η όλο και πιο μαζική αντίσταση σ’ αυτό το κτηνώδες παγκόσμιο πείραμα. Απ’ την άλλη θεωρείται σίγουρο ότι με διάφορες φόρμουλες τα δυτικά κράτη θα εμποδίσουν την κυκλοφορία οποιουδήποτε κινεζικού ή ρωσικού εμβολίου στην επικράτειά τους· αν τα άφηναν θα ήταν, απλά, το τέλος (και) των φαρμακοβιομηχανιών τους.

Συνεπώς η μεγάλη επιχείρηση γενετική μηχανική, μεταλλάξεις, επιτήρηση και «θεραπεία» χρειάζεται περισσότερο χρόνο φόβου και απαγορεύσεων απ’ όσο υπολογιζόταν πριν λίγους μήνες. Απ’ όλα τα διακριτά κοινωνικά υποκείμενα και ομάδες οι ανήλικοι ήταν ως πριν αυτούς τους λίγους μήνες οι πλέον «καθαροί» και οι λιγότερο επίφοβοι να γονατίσουν (υποτίθεται) τα δημόσια συστήματα υγείας. Και απ’ την άλλη ήταν οι πιο κατάλληλες κοινωνικές φιγούρες για να επιτευχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα με φυσικό τρόπο η γενική ανοσία του πληθυσμού.

Είναι ίσως σκληρό το να αναγνωριστεί, και φυσικά υπάρχουν πάντα οι ανοσο-μπαγλαμάδες που κατηγορούν ό,τι δεν καταλαβαίνουν για «συνωμοσιολογία». Υπάρχει μια στροφή 180 μοιρών σε σχέση με το υγειονομικό βάρος της νεολαίας που δεν ψηφίζει, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλαδή, και αυτή η στροφή έγινε μέσα στο καλοκαίρι. Αντιμετωπίζεται σαν χειραγωγήσιμη μάζα, άνευ συνεπειών για το σύστημα. Χωρίς πολλές εξηγήσεις οι πρώην «υγιειονομικές βόμβες» ξανα-έγιναν τέτοιες, παρότι ακόμα και τα πιο πρόχειρα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο. Χωρίς πολλές εξηγήσεις τα 6χρονα και τα 7χρονα και τα 8χρονα «σφραγίστηκαν» στο πρόσωπο – την ίδια στιγμή που μόλις κτυπήσει το κουδούνι, στις διπλανές παιδικές χαρές, ξαναγίνονται ανθρωπάκια και παίζουν όπως προβλέπει η ηλικία τους. Ευτυχώς.

Η μετατροπή του κοινού συναχιού σε «προθάλαμο του covid» είναι το ως τώρα τρελό μεθύσι των λακέδων της «νέας κανονικότητας». Όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αν δεν αποκατασταθεί η κριτική κατανόηση της πραγματικότητας όλης αυτής της τρομοεκστρατείας.

Εκεί τελειώνουν οι απλοϊκότητες και οι fast track εξηγήσεις.

Τις σκέψεις σου να μην τις λες…

Κυριακή 27 Σεπτέμβρη. … Γιατί μια μέρα κρύα / μπορεί και οι μπηχαβιοριστές / να ‘ρθουν στην εξουσία…

Τι ξέρουν λοιπόν οι ειδικοί της ψυχο-πολιτικής διαχείρισης των πληθυσμών; Πώς μπορείς να πείσεις ένα ικανό τμήμα του πληθυσμού για το πιο παρανοϊκό πράγμα στον κόσμο; Πόσο ευάλωτος είναι ο καθένας που έχει άγνοια για τις τρέχουσες πρακτικές των αφεντικών;

Αυτά και άλλα παρόμοια είναι πολιτικά ερωτήματα, για τα οποία η ασταμάτητη μηχανή έχει ως τώρα μόνο αποσπασματικές απαντήσεις. Θα χρειαστεί ξεχωριστή ενασχόληση / ανάλυση για να αναδυθούν τα «κοινωνικά και ιδεολογικά στηρίγματα» της τρέχουσας θανατοπολιτικής.

Ευτυχώς έχουμε ικανή έως πολύτιμη βοήθεια. Για παράδειγμα το βιβλίο Η προέλαση της πανούκλας εκδόθηκε στα ελληνικά απ’ την «λέσχη κατασκόπων του 21ου αιώνα» τον Γενάρη του 2007, σε μετάφραση spn. Γραμμένο το 2006 με τίτλο Marching plague, Germ warfare and global public health από την θρυλική (ακόμα και στα μέρη μας) αμερικανική post-situ ομάδα Critical Art Ensemble, με κύριο θέμα της τον βιολογικό πόλεμο και την παγκόσμια διαχείριση της δημόσιας υγείας μέσω των υγιεινιστικών απειλών, θα ριχνόταν σήμερα στη φωτιά απ’ τους φανατικούς φίλους της καραντίνας! Γιατί περιλαμβάνει πολλές σοβαρές και πικρές αλήθειες. Όχι μόνο για τα κράτη και τα αφεντικά αλλά και για τους υποτελείς…

Όμως το 2006 και το 2007 ήταν ακόμα μια εποχή που αυτά τα ζητήματα μπορούσαν να ειπωθούν. Και να συζητηθούν, ίσως ακόμα κι απ’ τους ίδιους εκείνους που 13 χρόνια μετά, σήμερα δηλαδή, ουρλιάζουν «Καραντίνα! Καραντίνα!!». Τίποτα δεν απαξιώνει αυτήν την έγκυρη γνώση που αποκτήσαμε τότε και διατηρούμε πάντα. Ούτε οι ρευστοποιήσεις, ούτε οι προδοσίες, ούτε οι σαλτιμπαγκισμοί!

Θα αναδημοσιεύσουμε στη συνέχεια μερικά επιλεγεμένα αποσπάσματα από εκείνη την δουλειά της C.A.E. Και, μελλοντικά, μπορεί να κάνουμε αναδημοσιεύσεις άλλων αποσπασμάτων. Επειδή, σε τελευταία ανάλυση, συμβαίνει κι αυτό: η συνείδηση της πραγματικότητας δεν έρχεται πάντα “μετά”. Μερικές φορές έρχεται “πριν”, έγκαιρα…

(Οι τονισμοί στο πρωτότυπο):

… (σελ 59): Αυτό που το κοινό δέχεται τελικά είναι μια τερατώδης μηχανή προπαγάνδας που λειτουργεί σαν ένα δάκτυλο στη σφιγμένη γροθιά της εξουσίας. Τα ειδησειογραφικά μήντια είναι ένας από τους πολλούς θεσμούς που βοηθούν στην εσωτερίκευση της υπερ-πραγματικότητας της κρίσης γενικά και της κρίσης στην βιο-ακεραιότητα συγκεκριμένα.

Δημιουργείται ένας τύπος συνείδησης με τον οποίο το κοινό φτάνει να επιθυμεί την κατάσταση του φόβου, ακόμα και να νοιώθει εμπιστοσύνη για αυτή. Η μετάδοση αντίθετων πληροφοριών – και ως εκ τούτου η άρνηση της αμεσότητας της κρίσης – συναντά συχνά τον θυμωμένο σκεπτικισμό, σα να χάνουν τα άτομα ένα αντικείμενο αξίας. Το να εγκαταλείψεις την ασφάλεια της υπερ-πραγματικότητας και την παρηγοριά του πανικού (που έχουν εγκατασταθεί στα σώματα, στην επιθυμία και στις καθημερινές συμβάσεις) γίνεται μια αυτοκτονική ή δολοφονική πιθανότητα, προκαλώντας μια δημόσια απαίτηση για τη σταθεροποίηση και τη διαιώνιση της βίας τους κράτους…

Θα μπορούσε να είναι κατάσταση που την βλέπεις σ’ ένα δυστοπικό θρίλερ “επιστημονικής φαντασίας” – αλλά όχι. Την ζούμε εδώ γύρω: ποτισμένα ως το μεδούλι στη συνηθισμένη καθημερινότητά τους από φοβίες, σημαντικά τμήματα των πληθυσμών απαιτούν περισσότερη κρατική βία (“Καραντίνα! Απόλυτη Καραντίνα!” φωνάζουν κάμποσοι) επειδή αυτή πουλιέται σαν προστασία! Δεν θέλουν πια να ξε-φοβηθούν, ούτε βέβαια να μισήσουν τους κρατικούς τρομοκράτες, γιατί αυτό το αντιλαμβάνονται ένοχα σαν “πατροκτονία”. Αντίθετα η πατερναλιστική βία εμφανίζεται (και γίνεται δεκτή) σαν “θεραπεία” – ή, τουλάχιστον, σαν μια καθησυχαστική ρουτίνα.

Critical Art Ensemble: η προέλαση της πανούκλας (2)

Κυριακή 27 Σεπτέμβρη. … (σελ. 92): Η ανθρώπινη θυσία υποτίθεται πως είναι ένας «πρωτόγονος» θεσμός – που εξαφανίστηκε καιρό πριν από τον δυτικό πολιτισμό. Δυστυχώς, μάλλον το αντίθετο είναι αλήθεια. Ο θεσμός της θυσίας συνεχίζει να ζει. Αν και μεγάλο μέρος του είναι κρυμμένο, παραμένει ουσιώδες κομμάτι της καθημερινής ζωής, της πολιτικής και της οικονομίας του πρώτου κόσμου.

Η φροντίδα υγείας εδώ και πολύ καιρό είναι ανάμεσα στους πρωταρχικούς θεσμούς θυσίας στις ΗΠΑ. Τα χιλιάδες θανατηφόρα νοσοκομειακά ατυχήματα και λάθη που προκύπτουν κάθε χρόνο είναι ένα από τα δυσάρεστα υποπροϊόντα που οι πολίτες είναι πρόθυμοι να ανεχτούν για να έχουν, έστω, νοσοκομεία. Ενώ λαμβάνονται προφυλάξεις, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η τέλεια ασφάλεια είναι ανέφικτη, και ότι ένας αριθμός ανθρώπων πρέπει να θυσιαστούν σ’ αυτό το θεσμό κάθε χρόνο. Ομολογουμένως η κοινωνία πάντα ελπίζει να μειώσει τον αριθμό, αλλά με ένα επεκτεινόμενο σύστημα και ένα πληθυσμό που γερνάει, θα χρειαστούν περισσότερες θυσίες. Η ανοχή γι’ αυτούς τους θανάτους σε ετήσια βάση δείχνει ότι ο πληθυσμός είναι ειλικρινής για την αξία και τη σημασία του να έχεις νοσοκομεία. Αυτή η μορφή θυσίας είναι κατανοητή, και σε κάποιο βαθμό αναπόφευκτη, πόσο μάλλον όταν ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι πρόθυμος να θυσιάσει περίπου 40.000 ανθρώπους κάθε χρόνο για να συνεχίσει τη μεταφορά με αυτοκίνητο.

Ωστόσο, αληθινά παθολογικές μορφές της ανθρώπινης θυσίας προκύπτουν επίσης τακτικά στη φροντίδα υγείας στις ΗΠΑ. Το χειρότερο οφείλεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιμένουν να είναι το μόνο αναπτυγμένο κράτος χωρίς καθολική φροντίδα υγείας. Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο αριθμό θνησιμότητας σε βρέφη στον αναπτυγμένο κόσμο. Αυτοί που έχουν την εξουσία είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο για να δείξουν ότι είναι ειλικρινείς για την αξία της ιδιωτικοποίησης και της ελεύθερης αγοράς…

… Η σχέση των απολυταρχικών φορέων εξουσίας με τις ενδημικές μολυσματικές ασθένειες είναι ένα ακόμα σημείο παθολογικής θυσίας. Δεδομένης της τάσης των απολυταρχικών φορέων εξουσίας προς τη βία, η ενδημική μολυσματική ασθένεια αντιμετωπίζεται πρωταρχικά σαν μέσο βίας. Αυτές οι ασθένειες, που ταιριάζουν καλύτερα με την ανάγκη του στρατού να παράγει τεχνητές μορφές θανάτου, είναι κι αυτές στις οποίες επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, σε βάρος ασθενειών που προκαλούν τις καταστροφικές και ήδη υπάρχουσες μορφές φυσικού θανάτου.

Οι στρατιωτικοί έχουν καταφέρει να επανασχεδιάσουν τη μικροβιολογία και την πολιτική υγείας σαν πεδία όπου το απίθανο επιβάλλεται στο πραγματικό. Το κόστος είναι η θυσία. Εκατομμύρια πρέπει να πεθάνουν για να δείξουν ειλικρίνεια και δέσμευση στον «Πόλεμο στον Τρόμο». Αλλά οι θάνατοι των στρατιωτών δεν είναι αρκετοί!… Μια θυσία των αρρώστων σε παγκόσμια βάση είναι ο ακόμα μεγαλύτερος φόρος αίματος που πρέπει να πληρωθεί.

Έχουν ξανασχεδιάσει οι πρωτοκοσμικοί στρατοί τις εννοήσεις των μεταδοτικών ιογενών ασθενειών εδώ και κάποιες δεκαετίες; Υπάρχει ένα σταθερό μιλιταριστικό υπόβαθρο στην τρέχουσα διαχείριση του covid-19;

Έχουμε ισχυρές ενδείξεις γι’ αυτό, χρειάζεται όμως ακόμα (δύσκολη) έρευνα…

Αίγυπτος

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη. Οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών / νυχτών (συνεχίζονταν ως και χτες) σε 17 αιγυπτιακές πόλεις μεγαλύτερες και μικρότερες, κατά της χούντας του Sisi, παρά τα δρακόντια μέτρα καταστολής, ήταν μεν μαζικές όχι όμως στο μέγεθος της έκρηξης στις 25 Γενάρη του 2011. Όχι ακόμα – πρέπει να προσθέσουμε.

Ωστόσο, μετά τις περσινές διαδηλώσεις και την καταστολή τους (περίπου τέτοια εποχή) το γεγονός ότι φέτος αρκετές χιλιάδες βρήκαν στους δρόμους («προκαλώντας φθορές» σε μπάτσικα οχήματα σε λίγες περιπτώσεις) δείχνει ότι η χούντα ισορροπεί αβέβαια πάνω σε μια υπόγεια αντίδραση μεγάλης κλίμακας, που μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε στιγμή.

Πέρα απ’ την φτώχια και την αθλιότητα στην οποία είναι καταδικασμένοι εκατομμύρια αιγύπτιοι πληβείοι, υπάρχει ίσως τώρα ένας επιπλέον παράγοντας που μπορεί να αποκτήσει χωριστή δυναμική. Η (απαγορευμένη) μουσουλμανική αδελφότητα. Η χούντα του Sisi έχει εμπλακεί πια ανοικτά στους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς στην ανατολική Μεσόγειο. Η τυχοδιωκτική εισβολή στη λιβύη, στο πλευρό του «τζενεράλ» Haftar, δεν έγινε μεν. Αλλά το κατ’ αρχήν αντι-ιρανικό και, ουσιαστικά, διευρυμένα αντι-ευρασιατικό μπλοκ / άκρη του άξονα, που εμφανίζεται σα συμμαχία διάφορων πετροχουντικών καθεστώτων της αραβικής χερσονήσου με το απαρτχάιντ καθεστώς του Τελ Αβίβ, δεν είναι τυχαία εξέλιξη.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η (αιγυπτιακή) μουσουλμανική αδελφότητα δεν θα μπορέσει να μείνει ουδέτερη και αμέτοχη για πολύ καιρό. Έχει σημαντική επιρροή σε κατώτερα στελέχη του στρατού και, φυσικά, στους φαντάρους. Φυγάδες στελέχη της βρίσκονται σαν πολιτικοί πρόσφυγες στην τουρκία, και οι επαφές με το τουρκικό καθεστώς είναι δεδομένες. Αν η χούντα του Sisi πέσει, τότε θα ακολουθήσουν ανάλογες αντι-αυταρχικές εξεγέρσεις και σ’ άλλες πετροχούντες.

Αν συμβεί έτσι δεν θα είναι remake των εξεγέρσεων / επαναστάσεων του 2011 που ονομάστηκαν «αραβική άνοιξη». Θα είναι μάλλον απογονοί τους μέσα σε διαφορετικά δεδομένα…

Η δημιουργική λογιστική καλά κρατεί

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη. Παρ’ όλους τους διευρυμένους «καινοτόμους» ορισμούς για το πόσο εύκολα και αβίαστα ο covid 19 μπορεί και πρέπει να αναφέρεται στα πιστοποιητικά θανάτου σαν η «αιτία» ή η «υποκείμενη αιτία» θανάτων, ορισμούς που προήλθαν μεν απ’ τον π.ο.υ. εμπλουτίστηκαν όμως κατάλληλα απ’ τις κατά τόπους επιτροπές υγιεινιστικής τρομοκρατίας… Παρ’ όλες τις διευκολύνσεις στο να κατασκευάζονται «κοινές δεξαμενές» για να πετιούνται εκεί (στατιστικά και όχι μόνο) όλοι οι νεκροί που απλά βρέθηκαν «θετικοί» ή ούτε καν, απλά έμοιαζαν να είναι τέτοιοι… Παρ’ όλα αυτά παραμένει ακόρεστη η προσπάθεια συντήρησης της «φονικότητας» του covid 19 διεθνώς. Μέσα από ένα manual που δείχνει πια καθαρά τον συντονισμό μεταξύ διαφόρων κρατών.

Στις έρευνες του «κέντρου για μια ιατρική βασισμένη σε στοιχεία» του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχουμε ξαναναφερθεί. Είναι αυτό το κέντρο που αποκάλυψε την εξαπάτηση με την προσμέτρηση νεκρών από οποιαδήποτε αιτία (π.χ. τροχαίο…) ακόμα και μετά από 3 μήνες απ’ την αποθεραπεία και το εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο. Μια αποκάλυψη που ανάγκασε τον κοτζαμάν υπουργό υγείας της αυτού μεγαλειότητας να ξεροβήξει (διότι σιγά μην η εξαπάτηση γινόταν ερήμην της κυβέρνησής του) και να «σβήσει» μετά από μερικές ημέρες 5.000 θανάτους, έτσι στρογγυλά στρογγυλά σα νούμερο, απ’ την αγγλική θανατολογιστική. Το CEBM είναι μια όαση μέσα στο δημαγωγικό carpet bombing, καταχωνιασμένη και περιθωριοποιημένη φυσικά. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο (ή δεν το έχουμε υπόψη) σε άλλα κράτη…

Σε μια τελευταία έρευνά τους (16 Σεπτέμβρη) τα μέλη του CEBM αποκάλυψαν κάτι επίσης «διδακτικό». Ενώ μέχρι τα μέσα Ιουλίου (του 2020) ένα σχεδόν 8% όσων ανακοινώνονταν επίσημα σαν «θύματα του covid» στην αγγλία ΔΕΝ είχαν στα πιστοποιητικά θανάτου τους καν και καν οποιαδήποτε αναφορά στον ιό σαν «αιτία θανάτου» (μια αναφορά που θα μπορούσε να συμπληρώσει ακόμα και ο θυρωρός του νοσοκομείου, τόσο εύκολη – και παρ’ όλα αυτά ΔΕΝ υπήρχε, έτσι, για τα μάτια του κόσμου…) αυτό το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο σχεδόν 30% απ’ τα μέσα Ιούλη ως τα τέλη Αυγούστου (περίοδο της έρευνας). Σε απλά ελληνικά: οι υπεύθυνοι της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας στην αγγλία πρόσθεταν 30 νεκρούς σε κάθε 70, στην κοινή δεξαμενή της θανατοπολιτικής τους, χωρίς να κάνουν τον κόπο να γράψουν στο πιστοποιητικό «μόλυνση από covid 19». Ίσως επειδή δεν υπήρχε καν και καν τέτοια μόλυνση, και θα έμπλεκαν σε καυγάδες με τους συγγενείς, που φυσικά δεν γουστάρουν τέτοιους “στιγματισμούς”… Η χειραγώγηση των αριθμών γινόταν από άλλες υπηρεσίες…

Πρόκειται για «αδιαφορία εξ αιτίας της επιτυχίας» της τρομοεκστρατείας; Ή για δόλο; Μάλλον το δεύτερο. Μια ματιά στα επίσημα στατιστικά δείχνει ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι νεκροί που αποδίδονταν στον covid 19, ακόμα και με όλα τα «νόμιμα plus» κριτήρια, είχαν μειωθεί τόσο πολύ στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας ώστε θα υπήρχε ο σοβαρός κίνδυνος οι υποτελείς να θεωρήσουν (και σωστά!) ότι η πανδημία τέλειωσε… Όμως αυτό έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο! Κι έτσι, ακόμα και χωρίς να υπάρχει καμμία συσχέτιση με τον covid (αυτό υπονοεί η έλλειψη αναφοράς στα πιστοποιητικά θανάτου) κάπου στο κεντρικό λογιστήριο του θανάτου γινόταν μια «επαύξηση» κάτι λιγότερο από 50% επιπλέον όσων είχαν τα κατάλληλα «χαρτιά»!!

Να υποθέσουμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας; Θα ήταν αφελές…

Παρακμή και εσωτερίκευση

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη. Ακόμα κι αν αύριο το πρωί, ή μεθαύριο, έβγαινε ο βαρώνος της τρομοεκστρατείας στις ηπα και διεθνώς Fauci και δήλωνε κάτι του είδους «συγγνώμη, έγινε κάποιο λάθος στις καταγραφές, γι’ αυτό σβήνουμε 30.000 νεκρούς χρεωμένους στον covid 19», ακόμα και τότε το ψοφιοκουναβιστάν θα συνέχιζε να είναι υλοποίηση του Αρμαγεδωνικού ονείρου του κυρ Βασίλη, του άρχοντα Θυρών και Παραθύρων. Τι ειρωνεία! Αυτή η βιτρίνα και εκείνοι που εκπροσωπεί θα ήθελαν να γίνει ο κακός χαμός (από κάποιον ιό…) στην γκάνα και στη σενεγάλη, για να εμφανιστούν εκεί κατ’ αρχήν σαν οι «λευκοί ιππότες / σωτήρες». Αλλά είναι το ψοφιοκουναβιστάν όπου εμφανίζεται αυτή η κατ’ αρχήν δυσεξήγητη «επιμονή» του covid 19…

Φυσικά κάθε φίλος της καραντίνας ξέρει ποιος φταίει γι’ αυτό: το ψόφιο κουνάβι και οι εμμονές του να βάζει τα κέρδη πάνω απ’ τους ανθρώπους… Σωστά. Όμως και πάλι το ψόφιο κουνάβι δεν φαίνεται να επαρκεί σαν εξήγηση. Πρώτον, επειδή τα μέτρα (ή τα μη μέτρα), οι απαγορεύσεις και τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητα των κυβερνητών των πολιτειών και όχι δική του. Και δεύτερον επειδή μια σύγκριση με την σουηδική περίπτωση, όπου υπήρξαν ελάχιστες απαγορεύσεις, κάνει το αμερικανικό παράδοξο ακόμα πιο έντονο. Αν αυτό που δηλώνεται σαν «νεκροί από covid 19» επρόκειτο να ακολουθήσει στις ηπα την ανεμπόδιστη πορεία που είχε στη σουηδία, τότε (με μια αναγωγή επί του πληθυσμού)  απ’ τα τέλη Ιούλη και μετά θα έπρεπε να υπάρχουν στις ηπα συνολικά μεταξύ 35 και 60 νεκροί κάθε ημέρα χρεωμένοι στον τσαχπίνη… Ενώ το αμερικανικό θανατόμετρο δείχνει από 500 έως και 1300 καθημερινά.

Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη για να αποδοθεί στην ελλειπή εφαρμογή των αποκλεισμών και των απαγορεύσεων, ειδικά σε σύγκριση με ένα παράδειγμα ελάχιστων απαγορεύσεων (το σουηδικό). Συνεπώς οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν και αλλού. Ας πούμε στη δημιουργική λογιστική του θανάτου: αφού κάθε νοσηλευόμενος «με covid 19» στις αμερικάνικες εντατικές επιδοτείται (το νοσοκομείο δηλαδή) με 35.000 δολάρια, γιατί να μην αυξηθεί εικονικά / λογιστικά στον μέγιστο βαθμό το μέγεθος αυτού του είδους «πελατών»;

Ύστερα θα πρέπει να συνυπολογιστεί όχι μόνο η (μη) επάρκεια του αμερικανικού (δημόσιου) συστήματος υγείας, αλλά η συνέπειά της: το μεγάλο πληβειακό μέρος του πληθυσμού που, όντας ακάλυπτο (λόγω ένδειας) μπορεί να έχει κακή έως κάκιστη υγεία ακόμα και χωρίς covid.

Γίνεται έτσι η διαχείριση του covid 19 στην άλλοτε μόνη υπερδύναμη επιστέγασμα μιας σχεδόν «τριτοκοσμικής» πραγματικότητας (σε ότι αφορά την κατάσταση του πληθυσμού), η οποία πραγματικότητα μοιάζει να εκβάλει με ασυνήθιστα εκρηκτικό τρόπο στην προεκλογική περίοδο και στις επερχόμενες εκλογές. Το ψόφιο κουνάβι συνεχίζει να χρεώνει τον covid στο Πεκίνο (το οποίο απαντάει κοροϊδεύοντας ανοικτά…) ακόμα και απ’ το πόντιουμ της συνέλευσης του οηε πρόσφατα… Ο νυσταλέος Jo χρεώνει τον covid στο ψόφιο κουνάβι αν και δεν πρόκειται να βελτιώσει σε τίποτα το γεμάτο «τρύπες» Obamacare… Και τα επιτελεία τους ετοιμάζονται … για εμφύλιο, όχι βέβαια για τον τσαχπίνη: λες και μια άλλη επιδημία έχει κτυπήσει τον αμερικανικό καπιταλισμό / ιμπεριαλισμό, η επιδημία του οξυνόμενου παγκόσμια ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού, για τον οποίο κανένας «ειδικός» του ψοφιοκουναβιστάν δεν έχει νικηφόρο φάρμακο…

(Ένα δις δολάρια, μέρος του ποσού που εγκρίθηκε για την «αντιμετώπιση της πανδημίας» στις ηπα και προοριζόταν για την παραγωγή μασκών, γαντιών, και άλλων ειδών ατομικής προστασίας για το ιατρικό προσωπικό στα οποία υπήρχε μεγάλη έλλειψη, κατέληξε σε εταιρείες σαν την rolls-royce, την ge aviation, την arcelormittal και άλλες μικρότερες, για έρευνες και εφαρμογές τεχνολογίας drones, καθώς και την παραγωγή ενός ειδικού υφάσματος για στολές πεζοναυτών. Το παρακμιακό ψοφιοκουναβιστάν δείχνει αυτό που συμβαίνει παντού στον καπιταλιστικό κόσμο: «πολεμώντας τον ιό» τα αφεντικά προετοιμάζονται για τον άλλο πόλεμο, τον κοινότοπο…)

Τον λένε «χριστιανό» – τι σύμπτωση!

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη. Όταν μιλάει ο Christian Drosten πρέπει να τον ακούει κανείς με προσοχή. Ο γερμανός αρχι-ιερέας της σωτηρίας δεν είναι απλά δεμένος σφικτά στο άρμα των εταιρειών βιτρίνα και των «χορηγιών» του κυρ Βασίλη. Έχει κι ένα μοναδικό γνώρισμα. Είναι ο μόνος παγκόσμια ιολόγος που έφτιαξε και πούλησε «τεστ ανίχνευσης» του covid 19 (το γνωστό PCR) χωρίς να τον έχει δει ούτε ζωγραφιστό!!! Ναι, είναι αλήθεια! Μόλις ο Drosten έμαθε ότι στην κίνα έχει προκύψει νέος κορονοιός, πολύ πριν οι κινέζοι γενετιστές αποκωδικοποιήσουν το rna του και το στείλουν στον π.ο.υ. προς γνώση της «παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας», κατασκεύασε και πατένταρε ένα «τεστ ανίχνευσης»… Πώς το έκανε αυτό το μαγικό ο γίγαντας; Πήρε τις γενετικές ακολουθίες άλλων γνωστών κορονοϊών (κυρίως του sars, τον οποίο είχε μελετήσει το 2003), υπέθεσε μερικές μικροαλλαγές, και ιδού!!! (Είναι γι΄αυτό το λόγο που αυτό το τεστ δεν εντοπίζει μόνο τμήματα του rna του covid 19 αλλά και άλλων κορονιών, άσχετων και ακίνδυνων…)

Απάτη ολκής; Ακριβώς! Απάτη ολκής στην καρδιά της υποτιθέμενα αγνής εκστρατείας για την υγεία του κόσμου; Ακριβώς! Απάτη που είναι γνωστή στους «κύκλους των ειδικών»; Ακριβώς! Και τι μ’ αυτό; Κανείς δεν τολμάει να τον φτύσει κανονικά, όπως κανείς δεν τολμάει να φτύσει τον Ferguson ή τον Fauci: πρόκειται για «γερά» άλογα στους στάβλους των φαρμακοβιομηχανιών, κι όποιος τολμήσει να τα θίξει θα ταφεί κάνω από τόνους μηντιακής σπέκουλας…

Αυτός ο τύπος λοιπόν, που βραβεύτηκε προχτές απ’ το γερμανικό κράτος «για την προσφορά του στον αγώνα κατά του covid 19» (!!!) με τον «ομοσπονδιακό σταυρό αρετής», δήλωσε πρόσφατα ότι αποκλείεται να υπάρξει φυσική ανοσία πληθυσμού οπουδήποτε στην ευρώπη… και ότι η μόνη σωτηρία είναι τα εμβόλια… Δήλωσε, επίσης, την ανησυχία του για την αφρική – σα να μιλούσε ο Gates μέσα του…

Δεν πρέπει να τις παίρνουμε στα σοβαρά αυτές τις απειλές;

Ζήτω οι δημαγωγοί!

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη. Την πρώτη φορά που το πολύφερνο εμβόλιο της astrazeneca εμφάνισε παρενέργειες, το θέμα γνωστοποιήθηκε… Είμαστε, όμως, για τέτοια; Να αρχίσουν οι πάντες να βλέπουν στραβά τα κατορθώματα των big pharma; Όχι βέβαια!

Γι’ αυτό η δεύτερη φορά απλά κρύφτηκε. Πριν σχεδόν 3 εβδομάδες, στις 6 του Σεπτέμβρη, μια δεύτερη γυναίκα / πειραματόζωο εμφάνισε τις ίδιες παρενέργειες: εγκάρσια μυελίτιδα. Πρόκειται για μια σπάνια και σοβαρή ιογενή φλεγμονή του νευρικού συστήματος, που προκαλεί μεταξύ άλλων πρόσκαιρη παράλυση.

Ας το θυμίσουμε: το εμβόλιο της astrazeneca χρησιμοποιεί έναν γενετικά μεταλλαγμένο αδενοϊό ενός είδους πιθήκων της αμερικανικής ηπείρου για να προκαλέσει την ανοσολογική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτή η «μέθοδος» γενετικής μηχανικής δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί για τέτοιους σκοπούς, και είναι άγνωστες οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες της εισαγωγής τέτοιων μεταλλαγμένων ιών σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά οι δύο περιπτώσεις εγκάρσιας μυελίτιδας είναι άμεσες παρενέργειες! Δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς… Κανονικά οι δοκιμές θα έπρεπε να έχουν ήδη διακοπεί, και το εμβόλιο (μαζί με την τεχνολογία του) να τοποθετηθεί στα αζήτητα.

Αλλά δεν συμβαίνει έτσι. Προς το παρόν μόνο το ψοφιοκουναβιστάν έχει απαγορεύσει τη συνέχεια των δοκιμών του συγκεκριμένου εμβολίου, επειδή (όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι) δεν έχουν πεισθεί απ’ τις «εξηγήσεις» της αγγλικής εταιρείας ότι αυτές οι περιπτώσεις μυελίτιδας είναι άσχετες με το εμβόλιο. Μπορούμε ωστόσο να υποψιαστούμε ότι το κίνητρο της απαγόρευσης δεν είναι το ενδιαφέρον για την δημόσια υγεία αλλά ο ανταγωνισμός μεταξύ διαφορετικών εταιρειών, αμερικανικών απ’ τη μια μεριά και ευρωπαϊκών απ’ την άλλη, για το ποια θα χωθεί πρώτη στην αγορά της δύσης.

Η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη εκδήλωση παρενεργειών θα κρατηθούν μακριά απ’ τους υποτελείς – μην αμφιβάλετε. Διαβλέπουμε πια ένα είδος «ιερής λύσσας» μεταξύ των κρατικών, των επιχειρηματικών και των παρακρατικών αφεντικών της δύσης υπέρ του μαζικού εμβολιασμού: φοβούνται ότι όπως έχουν χάσει τα πλεονεκτήματα της πρωτοπορείας σε άλλους τεχνολογικούς τομείς (κυρίως απ’ την κίνα) έτσι θα χάσουν και τα πλεονεκτήματα των δυτικών big pharma, που μαζί με τις εταιρείες πληροφορικής μπορούν να συνθέσουν ένα καλό πλέγμα κυριαρχίας τα επόμενα χρόνια.

Αν δεν βρουν σοβαρές, έλλογες και αποφασισμένες αντιστάσεις απ’ τους κάτω, δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά…

Απλά διαφορετικές απόψεις;

Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη. Έπρεπε να περάσουν 7 ή 8 μήνες για να ακουστεί (στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας κατ’αρχήν) αυτό:

… Η ακολουθούμενη πολιτική είναι ασύμβατη με όσα γνωρίζουμε για το προφίλ των ομάδων κινδύνου, και πρέπει να αναθεωρηθεί. Ο μη δηλωμένος αντικειμενικός στόχος της ως τώρα φαίνεται ότι είναι ο έλεγχος του ιού μέχρις ότου έρθει η στιγμή που θα μπορεί να εφαρμοστεί ένα εμβόλιο. Αυτός ο στόχος είναι ανέφικτος…

Ποιοί λένε τέτοια πράγματα (που η ασταμάτητη μηχανή υποστηρίζει εδώ και μήνες); Τίποτα τσιράκια του ψόφιου κουναβιού, τίποτα χριστιανοταλιμπάν, τίποτα «ψεκασμένοι»; Πείτε τους όπως θέλετε, αλλά υπογράφουν 32 «διακεκριμμένοι και αναγνωρισμένοι» άγγλοι επιστήμονες, προφέσορες και τα παρόμοια, με επικεφαλής την επιδημιολόγο καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ερευνήτρια του covid Sunerta Gupta, σε ανοικτή επιστολής τους στον Borduk (aka Johnson). Συνυπογράφουν ο προφέσορας Carl Henegham από το ίδιο πανεπιστήμιο (της Οξφόρδης), η Karol Sikora απ’ το πανεπιστήμιο του Buckingham, και άλλοι. Φαίνεται ότι κάποιοι που κρατούσαν το στόμα τους κλειστό τόσους μήνες (από φόβο;) αποφάσισαν να το ανοίξουν και στην αγγλία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Αν υπάρχουν στοιχειωδώς έντιμοι άνθρωποι μεταξύ διάφορων «επαναστατών» ή απλά με μεγάλη γλώσσα φίλων της καραντίνας (εξαιρετικά αμφίβολο…) θα έπρεπε να παραδεχτούν, όχι τώρα αλλά απ’ την αρχή, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 2 «επιστημονικές» απόψεις, απόψεις «ειδικών» πιο σωστά, γύρω απ’ το ζήτημα covid-19, την επικινδυνότητά του, την διαχείρισή του. Όσο κι αν φαίνεται ξινό να το παραδεχτούν, μόνο η μία είχε αυθεντικά επιστημονικά κριτήρια και δεδομένα υπέρ της. Η άλλη είχε αλγοριθμικές προσομοιώσεις (δίκην Αρμαγεδωνικών «προβλέψεων») και ισχυρές δημόσιες σχέσεις – δηλαδή τα καθεστωτικά και παρακρατικά media στο πλευρό της.

Η μία άποψη, που εκφράστηκε έγκαιρα από «σούπερ ειδικούς» σαν τον Ιωαννίδη, τον Sucharit Bhakdi στη γερμανία και μια χούφτα άλλους εδώ κι εκεί, στηριγμένη στα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα και όχι στις προδιαγραφές της τρομοεκστρατείας, υποστήριζε ότι αφού δοθεί οπωσδήποτε ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ευάλωτων υποκειμένων, ο υπόλοιπος πληθυσμός θα πρέπει να αφεθεί να αποκτήσει με φυσικό τρόπο την γενική ανοσία, εφόσον δεν συντρέχει πραγματικός κίνδυνος. Η άλλη άποψη, αφού προβόκαρε την φυσική γενική ανοσία «παίζοντας» με τον όρο «ανοσία αγέλης», που είναι μεν πραγματικός στην επιδημιολογική αργκώ αλλά στην δημαγωγική χρήση του σκόπευε (και πέτυχε) να προκαλέσει απορριπτικά παβλωφικά αντανακλαστικά, δεν μίλησε ποτέ ευθέως για την γενική ανοσία. Όμως, οι δημαγωγικοί χειρισμοί για «ισοπέδωση της καμπύλης» και τα υπόλοιπα έδειχναν ξεκάθαρα εκείνο που τώρα καταγγέλουν οι 32 άγγλοι «ειδικοί». Ό,τι, δηλαδή, σκοπός ήταν και παραμένει η παράταση του κινδύνου (εντός εισαγωγικών), της τρομοκρατίας δηλαδή, μέχρι το τέλος του 2020 / αρχές του 2021, οπότε και εικαζόταν πως θα είναι έτοιμα τα εμβόλια… Για να γίνει μέσω εμβολιασμού η γενική ανοσία, πράγμα που όμως δεν θα χρειαζόταν καθόλου από καθαρή ιατρική, επιδημιολογική άποψη. Και, επιπλέον, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο!!

Το ζήτημα είναι ξεκάθαρο, και η ασταμάτητη μηχανή πήρε έγκαιρα την θέση που αρμόζει στην εργατική κριτική. Όλη η τρομοεκστρατεία, οι καθολικές απαγορεύσεις, τα πραξικόπηματα, δεν είχαν στόχο να «σταματήσουν τον ιό», επειδή κάτι τέτοιο είναι απλά αδύνατο! Είχαν στόχο να αποτρέψουν την ήπια και σε γενικές γραμμές χωρίς συμπτώματα διάδοσή του μέχρις ότου οι φαρμακοβιομηχανίες δημιουργήσουν εμβόλια «νέας τεχνολογίας», εμβόλια γενετικής μηχανικής, και τα πουλήσουν σαν … σωτηρία. Η βασική έως μοναδική προϋπόθεση για να γίνουν δεκτά (έως και υποχρεωτικά, με νόμους) αυτά τα εμβόλια ήταν και είναι να «φουσκώσει» και να επιμηκυνθεί χρονικά η «απειλή»! Τόσο απλά!!! Χίλιες φορές το είπαν και το ξαναείπαν τα φερέφωνα του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος: “θα ξαναζήσετε κανονικά (ό,τι κι αν σημαίνει η «νέα κανονικότητα») μόνο όταν εμβολιαστείτε…”

Πράγμα που σήμαινε και σημαίνει: ως τότε θα σας κρατήσουμε όμηρους!